„Zdrowo jem, więcej wiem”, cz. 2

W ramach propagowania idei prawidłowego żywienia uczniowie   klasy I przygotowywali „zdrowe” kanapki. Do ich wykonania dzieci użyły, oprócz pieczywa, wędlin, sera, sałatę, ogórki, pomidory, rzodkiewkę oraz szczypiorek, natkę pietruszki i koperek. Wykonane kanapki prezentowały się znakomicie. Wyglądały apetycznie, a przede wszystkim stanowiły „bombę” witaminową.

Zarówno pod względem estetycznym, jak i smakowym przewyższają fast foody.

W ostatnim czasie uczniowie kl. I posadzili cebulę w skrzynce w klasie oraz zasiali rzodkiewkę. Szczypiorek i rzodkiewka zawierają cenne składniki odżywcze. Łatwo je uprawiać. Posłużą nie tylko do degustacji, ale i dekoracji potraw.

Ciekawe przepisy na dietetyczne potrawy można znaleźć na stronie PlanujeGotuje.pl.

  • DSCF5623
  • DSCF5624
  • DSCF5625
  • DSCF5626
  • DSCF5627
  • DSCF5628
  • DSCF5629
  • DSCF5630
  • DSCF5631
  • DSCF5632
  • DSCF5633
  • DSCF5634
  • DSCF5635
  • DSCF5636
  • DSCF5637

Tekst i fot. T. Czech

Dziennik UONET+

kruszwica

Dodatkowe dni wolne

b/d

 

Drzwi Otwarte

b/d

Realizowane programy

 

kruszwica

kruszwica

kruszwica

kruszwica

kruszwica

Licznik odwiedzin

1087642
Dzisiaj
Wczoraj
Wizyt w tygodniu
Miniony tydzień
Wizyt w miesiącu
Miniony miesiąc
Suma wizyt
125
90
887
1059705
3992
23547
1087642
Your IP: 18.191.86.163
2024-11-14 17:24