Sałatkowy zawrót głowy

Klasa II podczas zajęć technicznych wykonywała sałatkę warzywną. Dzieci zgromadziły w klasie niezbędne składniki, tj. ugotowane ziemniaki, marchewkę, jajka, kiszone ogórki, groszek konserwowy, a także, zgodnie z upodobaniami, jabłka, seler, pora i pietruszkę do dekoracji. Uczniowie wykonali sałatkę, ułożyli w salaterkach i barwnie udekorowali. Dzięki czemu wyglądała apetycznie. Dzieci z satysfakcją opowiadały, że rodzice podziwiali efekty ich pracy. Sałatki były nie tylko ładnie podane, ale i smaczne.

Wykonanie tej potrawy stanowi element towarzyszący realizacji programu: „Owoce w szkole" i służy propagowaniu zdrowego żywienia, a co za tym idzie – zdrowego stylu życia.

  • DSCF4865
  • DSCF4866
  • DSCF4867
  • DSCF4868
  • DSCF4869
  • DSCF4870
  • DSCF4871
  • DSCF4872
  • DSCF4873
  • DSCF4874
  • DSCF4875
  • DSCF4876
  • DSCF4877
  • DSCF4878
  • DSCF4879
  • DSCF4880
  • DSCF4881
  • DSCF4882
  • DSCF4883

Tekst i fot. T. Czech

Dziennik UONET+

kruszwica

Dodatkowe dni wolne

b/d

 

Drzwi Otwarte

b/d

Realizowane programy

 

kruszwica

kruszwica

kruszwica

kruszwica

kruszwica

Licznik odwiedzin

1114479
Dzisiaj
Wczoraj
Wizyt w tygodniu
Miniony tydzień
Wizyt w miesiącu
Miniony miesiąc
Suma wizyt
718
611
8719
1077860
17158
13671
1114479
Your IP: 3.144.92.162
2024-12-21 17:19